Mikä ihme Spine Functional?

02.11.2019

Tuki -ja liikuntaelinten (tule) sairauksista kärsii noin viideosa työssäkäyvistä suomalaisista. Alaselkävaivat ovat tuki -ja liikuntaelinten vaivoista yleisimpiä ja niistä kärsii jopa 65 - 80 % aikuisista jossain elämän vaiheessa ja noin 90 % alaselkävaivoista on toiminnallisia. Tähän mennessä särkylääke on ollut ensisijainen hoitomuoto tule-vaivoissa, mutta usein sillä pystymään hoitamaan vaan oireita. Viime aikoina on saatu erinomaista tieteellistä näyttöä liikkumisen ja harjoittelun vaikutuksesta tule-vaivoihin. Harjoittelu vaikuttaa parhaiten, jos se on yksilöllisesti suunniteltua, valvottua ja sisältää lihasvoimaharjoittelua ja venyttelyä. 

Spine Functional on tuki -ja liikuntaelinten vaivoihin kehitetty valmennus, joka tutkimustietoa hyödyksi käyttäen yhdistää monipuolisesti harjotteita fysioterapian ja voimaharjoittelun maailmasta. Spinen yhtenä missiona on kouluttaa ja yhdistää sekä liikunta-alan että terveydenhuollon ammattilaisia, esim. omalla kurssillani oli mukana niin personal trainereita kuin hierojiakin. 

Alkukartoituksessa analysoidaan liikettä ja liikkumista. Harjoittelun yksilöllisyys sekä viimeisin tutkimustieto kehon toiminnasta ja harjoittelusta auttavat kehoa optimaaliseen käyttöön nopeasti, helposti ja turvallisesti.

Miten tämä näkyy työssäni?

Olen aina tiedostanut sen, että hieronta tarvitsee tuekseen liikuntaa. Hieronta on vain osa monipuolista kehonhuoltoa. Hieronnalla päästään tehokkaammin vaikuttamaan kireisiin lihaksiin ja parantamaan nivelten liikelaajuuksia, mutta esimerksi pidentyneet ja ylivenyttyneet (ja välillä myös heikot) lihakset tarvitsevat harjoittelua vahvistuakseen. 

Ennen hoidon alkua tapanani on tarkastella asiakkaan ryhtiä, liikettä ja liikkuvuutta, mikä auttaa minua kohdistamaan hieronta oikeisiin lihaksiin ja lihasryhmiin. Spine Functionalin avulla pääsen ns. pintaa syvemmälle ja pystyn ehkä löytämään mahdollisen syyn vaivoihin. Esim. ahtaasta olkapäästä kärsivien ongelma saattaa olla kokonaan toiminnallinen ja oireet lievittyvät ryhtiä korjaamalla ja oikeita lihaksia aktivoimalla. Tästä päästäänkin harjotteisiin ja/tai venytyksiin, joita olen jo aikaisemmin ohjannut asiakkaille. Useimmat ovatkin jo saaneet tuloksia aikaan ja esimerkiksi parannettua liikkuvuuttaan. Spinen avulla pystyn ohjaamaan yhä spesifimpejä harjoitteita, jotka kohdistuvat paremmin halutulle alueelle. Suunnitteilla on hoitokokonaisuus, joka sisältää sekä hierontaa että Spine-harjotteita.

Jos olet kyllästynyt kärsimään tuki -ja liikuntaelinten vaivoista tai ravaamaan eri hierojilla tuloksetta, ota rohkeasti yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva hoitokokonaisuus, joka sisältää hieronnan lisäksi monipuolisia harjoitteita. Vastaan myös mielelläni mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin - koskivat ne sitten Spinea tai hierontaa yleisesti.

Lisää Spine Functionalista voit lukea heidän omilta nettisivuiltaan -> www.spinefunctional.fi

Alla on Kuntosali & Fitness -lehdessä (4/2019) julkaistu artikkeli Spine Functionalista.